Your Drive 040

YourDrive is een positieve ervaring waarbij jongeren hun eigen talent leren kennen en benutten. Zij trekken samen op met een maatschappelijk betrokken ondernemer (het e-maatje) Samen werken ze aan een realistisch werkplan. De jongere werkt met zijn talent naar een positief toekomstperspectief.

De kick-off van YourDrive is in september bij Dynamo. (toegankelijk voor deelnemers en vrijwilligers) Op die dag zijn er workshops en inspiratie-sesses die ze helpen bij het definiëren van hun idee of plan waar ze aan willen werken. De e-maatjes leren ze die middag kennen in een speed-date en presenteren hun bedrijf. De gekoppelde teams worden aan de groep voorgesteld samen met het idee waar ze een werkplan voor gaan maken.

De daarop volgende drie maanden werken ze aan het werkplan. Er wordt een maandelijkse bijeenkomst georganiseerd met een inspiratieworkshop en voldoende ruimte om bij te praten met de andere deelnemers en vrijwilligers.

Gedurende de looptijd van YourDrive040 hebben e-maatje en deelnemer contact met elkaar. Het e-maatje motiveert en inspireert met speldeprikjes via oa. Social media.. Hij deelt zijn eigen persoonlijke reis naar succes met de jongere.

Op een website krijgen de deelnemers de gelegenheid hun avonturen te delen. Ze krijgen een eigen pagina binnen de YourDrive040 website waarop ze kunnen bloggen; zichzelf en hun idee kunnen presenteren. Lezers kunnen reacties geven op de blogberichten als extra motivatie.

In januari volgt de slotpresentatie. (toegankelijk voor deelnemers, vrijwilligers en andere geïnteresseerden) De leukste en beste werkplannen krijgen dan nog een extra zetje in natura. Iets dat werkelijk bijdraagt aan de realisatie van hun droom en het volgen van hun passie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s